Magnetron

Probleem: De deur van deze magnetron sloot niet meer goed. Met geopende deur ging hij niet meer aan.

Dit is de deursluiting van de magnetron (uit de deur gehaald). De veer die hem omlaag trok was losgeschoten. Het plastic haakje bleek half afgebroken. De deur sloot dus niet meer en de grijze pen (zie blauw pijltje) drukte binnenin niet meer op het veiligheidsknopje. De magnetron ging dus ook niet meer aan.

Een nietje uit Het Parool van zaterdag bracht uitkomst. Beetje bijbuigen en met de soldeerbout in het plastic smelten. In het zo ontstane beugeltje werd het veertje gehaakt. De kracht kwam dus niet meer op het gebroken stukje plastic terecht. Het beugeltje bleek sterk genoeg te zijn.

Tip! Overigens doe ik heel veel met nietjes, vooral als ze van RVS zijn. Je kunt ze op allerlei plekken met een soldeerbout in plastic smelten. Zo heb ik al veel gebroken plastic stukjes "aan elkaar geniet". Even extra vastzetten met twee-componentenlijm is meestal wel handig.

En dit is het resultaat. De deur sloot als de kluis van de Nederlandse Bank en de magnetron werkte weer. Kosten €0.- alleen wat tijd.

Terug naar IQ180

Laatst bijgewerkt op 13-04-2021